Free Sun Solar logo
InstallQ aantoonbaar beter
CONTACT 
Betrouwbaar besparingsadvies
Gratis inspectie
Heldere offerte
Snelle levering en installatie
Solide garanties

Zonnepanelen berekenen

Bij ons weet je snel hoeveel zonnepanelen je nodig hebt

Persoonlijk maatwerk in zonnepanelen Noord-Nederland

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om maximaal te profiteren van gratis zonne-energie hangt samen met je persoonlijk situatie. Hoe groot is je woning? Wat is de samenstelling van je huishouding? Hoe veel stroom gebruik je gemiddeld? Hoe staat de zon op je dak?

Als we alle details goed in beeld hebben, weet je snel hoeveel zonnepanelen genoeg groene stroom leveren voor je huishouding. Omdat dit afhangt van individuele wensen en omstandigheden, komen wij gratis aan huis voor een professionele analyse en berekening. Dat verplicht tot niets, maar je weet wel snel waar je aan toe bent. Zonnepanelen in Friesland, Drenthe of Groningen, bij ons ben je verzekerd van een persoonlijk locatiebezoek en een eerlijk advies.

Voorbeeldberekening zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen levert je veel op. Hoeveel hangt af van verschillende factoren. Daarom is het belangrijk om zonnepanelen op maat te kopen en te plaatsen. Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor de ideale opbrengst aan duurzame stroom, de grootst mogelijke besparing op je energierekening en de kortste terugverdientijd? Hieronder een voorbeeldberekening. Maak een afspraak voor een gratis berekening bij je thuis.

Jaarlijks Verbruik    : 3200KWH ( gemiddeld 2 persoons huishouden )
Dakpositie                : Zuid
Zonnepanelen        :  All Black 325 WP JA-Solar / Jinko / AEG.
Omvormer               : SolarEdge – Growatt – Enphase – SMA
Onderconstructie   : Flatfix of Clickfit (plat dak of schuin dak )

Opbrengst bij 10 panelen op het zuiden: 3200 – 3250KWH per jaar
Jaarlijkse besparing op je energierekening: € 683,- (3250 x € 0,21)

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? We komen langs voor een gratis berekening!

Zonnepanelen plaatsen in Friesland, Drenthe en Groningen. We doen het al meer dan tien jaar. Klanten waarderen onze persoonlijke aanpak, ons eerlijke advies en de correcte installatie en garantie. Wil je weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om maximaal plezier te hebben van gratis zonne-energie en een lage energierekening? We komen op afspraak bij je langs.

Zo werken zonnepanelen

Met zonnepanelen op maat produceer je zelf duurzame energie. De zonnecellen van het paneel zetten zonlicht om in elektrische spanning die wordt opgewekt door twee laagjes silicium. Een zonne-energiesysteem bestaat uit panelen, omvormers en kabels. De omvormers zetten de spanning om in huis tuin en keuken wisselstroom die met kabels via je meter naar het net worden gebracht. Ze kunnen ook rechtstreeks worden aangesloten op bijvoorbeeld een zonneboiler.

De hoeveelheid stroom die een zonnepaneel maximaal levert, wordt uitgedrukt in watt-piek (wp). Veel zonneschijn levert een maximale hoeveelheid stroom op. Maar ook bij minder zonlicht leveren de zonnecellen duurzame elektriciteit. Om altijd zeker te zijn van voldoende stroom – ook ’s winters – blijf je aangesloten op je energieleverancier. Via het netwerk van je leverancier gebruik je je eigen groene stroom. Dat scheelt veel geld. Produceer je meer dan je nodig hebt, dan bestaan er mooie terugleveringsvergoedingen.

Opbrengst en levensduur zonnepanelen

Er bestaan doe-het-zelfpakketten voor zonnepanelen. Maar let op, want goedkoop is vaak duurkoop en er komt veel bij kijken. Hoeveel zonnepanelen heb je precies nodig voor de beste opbrengst? Wat is de beste positie en hoe verleng je de levensduur van zonnepanelen? Welke garanties heb je als je het zelf doet? Kies liever voor de erkende, regionale zonnepanelen-installateur. De eigen mensen van Free Sun Solar uit Workum komen overal in Friesland, Drenthe en Groningen aan huis voor een deskundige berekening en een persoonlijk advies. En we komen de zonnepanelen zélf bij je plaatsen, met een heldere garantie op de kwaliteit.

Zonnepanelen plaatsen kent geen drempels

Is je dak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen? Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Hoe zit het met eventuele vergunningen? Voor het plaatsen van zonnepanelen op maat bestaan vrijwel geen drempels, hoeveel zonnepanelen je ook nodig hebt voor het beste rendement. Je zit goed als je woning voldoet aan de standaard voorwaarden. Het ligt iets anders als je woning een monument is of onder beschermd stadsgezicht valt. Dan is soms wel een vergunning nodig. Dat kun je vooraf checken.

Snel weten hoeveel zonnepanelen de grootste besparing en het hoogste rendement opleveren? We rekenen het graag en deskundig voor je uit. Ter plaatse! Bel 0515 – 335770 of gebruik ons contactformulier voor een afspraak.

Free Sun Solar – de logische keus

 

  • Alles in één hand: van advies tot installatie
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Eerlijke offerte en concurrerende prijzen
  • Inzicht in rendement en terugverdientijd
  • Snelle levering en installatie
  • Duurzame producten met solide garantie
  • Snelle btw-teruggave, zonder rompslomp
  • Uitstekende service, altijd aanspreekbaar

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram