Free Sun Solar logo
InstallQ aantoonbaar beter
CONTACT 
Betrouwbaar besparingsadvies
Gratis inspectie
Heldere offerte
Snelle levering en installatie
Solide garanties

Zonnepanelen subsidie

Teruggave btw als zonnepanelen-subsidie

Duurzame energie staat hoog op de agenda. Heffingen op ‘oude energie’ nemen toe, de overheid wil dat Nederland in 2050 gasvrij is. Investeren in zonne-energie loont altijd en er bestaan diverse duurzaamheidssubsidies. De zonnepanelen-subsidie bestaat uit een directe btw-teruggave, óók voor particulieren. Laat je zonnepanelen plaatsen door Free Sun Solar, dan nemen we je alle rompslomp rond die btw-teruggave uit handen. Het terug te ontvangen geld staat snel op je rekening!

Btw-voordeel voor iedereen

De overheid noemt het liever geen zonnepanelen subsidie. Toch is de btw-teruggave als zodanig op te vatten. Als particulier krijg je immers een financieel voordeel dat normaal alleen voor ondernemers is weggelegd. Je krijgt 21% van het brutobedrag dat je investeert in zonne-energie terug. De ‘echte’ subsidie op zonnepanelen sneuvelde als gevolg van het grote succes. Het aanbod van zonnepanelen werd steeds groter en zonnepanelen kopen werd betaalbaarder. Een zonnepanelen-subsidie was en is niet langer nodig om burgers te stimuleren over te stappen op duurzame energie.

Zo werkt de ‘zonnepanelen-subsidie’

Als eigenaar van zonnepanelen ben energieproducent en leverancier van groene stroom aan het energiebedrijf. Daarmee beschouwt de Belastingdienst je als ondernemer. De kleineondernemersregeling (KOR) werd in het leven geroepen om zonnepanelen plaatsen nog aantrekkelijker te maken. Volgens die regeling heb je recht op btw-teruggave. Bij een installatie van bijvoorbeeld twaalf zonnepanelen, loopt je voordeel algauw op van € 750,- tot € 1.000,-. Dat is mooi meegenomen.

Free Sun Solar regelt alles voor je

De Belastingdienst wil het verzoek tot teruggave binnen zes maanden na aanschaf ontvangen. Voorwaarde is dat je officiële facturen met je naam overlegt. Zodra je je met een speciaal formulier hebt aangemeld als ondernemer, komt de papierwinkel op gang. Als je daar geen ervaring mee hebt is dat best een gedoe en een belastinginspecteur inschakelen kost gemiddeld € 100,-. Hoeft allemaal niet. Bij Free Sun Solar heb je aan één aanspreekpunt genoeg om alles te regelen: van opname en advies tot plaatsing en installatie tot snelle btw-teruggave.

Zonnepanelen subsidie voor ondernemers

Voor zzp’ers is de btw-teruggave op zonnepanelen onderdeel van de gebruikelijke btw-routines. Voor grotere bedrijven bestaan weer speciale regelingen. Bij Free Sun Solar houden we de regelingen voor particulieren en bedrijven van de overheid, provincies en gemeenten goed in de gaten. Daarbij letten we vooral op regelingen voor het plaatsen van zonnepanelen in Friesland, Groningen en Drenthe. In onze offertes houden we rekening met subsidiemogelijkheden.

Kosten en baten zonnepanelen

Als je investeert, zet je de kosten en baten tegen elkaar af. Ook bij zonnepanelen. Wat de echte kosten zullen zijn, weet je pas met een officiële offerte. We komen de mogelijkheden bij je thuis bespreken en laten je zien wat in jouw situatie de beste oplossing is. Zonnepanelen plaatsen is maatwerk. De kosten hangen samen met de prijs van de producten en de installatie. Bij ons ben je verzekerd van concurrerende prijzen en waterdichte garanties op kwaliteitsproducten. De baten worden bepaald door de besparing op je energierekening, de terugverdientijd en de levensduur van zonnepanelen. De levensduur bepaalt hoeveel jaar je na de terugverdientijd profiteert van gratis stroom. Dat is bij onze All Black-panelen wel 15 tot 20 jaar! Voor een gedetailleerde en realistische berekening kun je ons altijd bellen of het contactformulier gebruiken.

Free Sun Solar – de logische keus

 

  • Alles in één hand: van advies tot installatie
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Eerlijke offerte en concurrerende prijzen
  • Inzicht in rendement en terugverdientijd
  • Snelle levering en installatie
  • Duurzame producten met solide garantie
  • Snelle btw-teruggave, zonder rompslomp
  • Uitstekende service, altijd aanspreekbaar

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram