Free Sun Solar logo
InstallQ aantoonbaar beter
CONTACT 
Betrouwbaar besparingsadvies
Gratis inspectie
Heldere offerte
Snelle levering en installatie
Solide garanties

Zakelijk

Energie opwekken met zonnepanelen is een duurzame manier om kosten in uw bedrijf te besparen. Uw kantoorpand en het gebied rondom uw kantoorpand wordt een groot deel van het jaar verlicht door de zon. Deze zonnestralen kunnen worden omgezet om uw bedrijf te voorzien van energie in de vorm van stroom en warmte.

Wanneer u op zakelijk niveau zonnepanelen wilt laten installeren dan is het prettig om vooraf te weten wat de verwachte kosten zullen zijn. Wij berekenen daarom in dit artikel de kosten voor het gebruik van zonne-energie binnen uw onderneming.

Vierkante meter aan zonnepanelen
Uw zonnepanelen kunnen op verschillende plekken worden geïnstalleerd: op het dak van uw bedrijfspand, op het dak van de overdekte parkeergarage of losstaand in het gebied rondom uw kantoorpand. Het aantal vierkante meters dat met zonnepanelen bedekt kan worden heeft invloed op de uiteindelijke prijs: u neemt de zonnepanelen per vierkante meter af.

Gemiddeld kosten zonnepanelen inclusief apparatuur 250 euro per vierkante meter. U kunt op basis van uw gewenste bedekkingsgebied berekenen wat deze investering voor uw bedrijf zal kosten. Met een oppervlakte van 100 vierkante meter op het dak van een bedrijfspand zal de investering 25000 euro kosten.

In de volgende alinea’s vertellen wij u hoe u hier met subsidies flink op kunt besparen.

Subsidies voor uw zonnepanelen
Er zijn voor ondernemingen talloze subsidies beschikbaar die zich zorgen voor een stimulatie van het gebruik van duurzame energie. We bespreken hieronder de twee meest waardevolle subsidies.

Energie-investeringsaftrek (EIA)
Deze subsidie bedraagt maximaal 41,5% van uw totale investering in de aankoop van nieuwe zonnepanelen. U kunt hiermee een groot deel van de investering boeken op uw bedrijfswinst waardoor u belastingtechnisch veel minder geld kwijt bent.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Een tweede belastingtechnisch voordeel is de KIA. Hiermee kunt u – bovenop de bovenstaande subsidie – 28% extra aftrekken op de investering in zonnepanelen op en rondom uw bedrijfspand. Deze zakelijke afschrijving bespaart veel geld en kan in combinatie met bovenstaande subsidie voor een groot deel van de besparing zorgen.

Een groot voordeel van de installatie van zonnepanelen is dat installateurs vaak deze subsidies voor u zullen regelen waardoor u er zelf niet achteraan hoeft te gaan.

Met een totale besparing van maximaal 50% op de investering zijn deze subsidies onmisbaar.

Besparen met uw zonnepanelen
De zonne-energie die u met uw panelen verzamelt biedt talloze voordelen. Allereerst kunt u de zonne-energie zelf binnen uw bedrijf gebruiken waardoor u maandelijks minder geld kwijt bent aan energiekosten. Dit kan u maandelijks een voordeel van meer dan 50% op de energierekening opleveren.

Uw opgevangen energie kan voor diverse processen in uw bedrijf worden gebruikt. Met een zonne-boiler kunt u de opgevangen energie omzetten naar warm water waardoor uw gasverbruik maandelijks lager uitvalt.

Daarbij kunt u bij een overschot aan zonne-energie ook een afspraak maken met uw huidige energieleverancier. U kunt het overschot terugboeken op uw energierekening zodat het energiebedrijf het kan gebruiken. Dit staat bekend onder de term ‘Salderen’. U verzamelt het overschot aan zonne-energie en vervolgens krijgt u per kWh een vergoeding van uw energieleverancier.

SDE-subsidie

Met de populaire SDE-subsidie (voluit SDE+) wil de overheid de productie van duurzame energie rendabel maken. Zo kan duurzame energie concurreren met fossiele energie. Voor het produceren van de volgende typen duurzame energie kunnen organisaties subsidie aanvragen:

  • biomassa (vergisting, verbranding, vergassing en afvalverbranding)
  • geothermie (aardwarmte)
  • water (waterkracht, vrije stromingsenergie en osmose)
  • windenergie (wind op land, wind in meer en wind op dijk)
  • zonne-energie (zonnestroom en zonthermie)

De subsidie compenseert het verschil in de kostprijs voor duurzame energie en de marktprijs voor fossiele energie.

Voor wie is de SDE ?

De subsidie kan interessant zijn voor alle bedrijven en nonprofit-instellingen die hernieuwbare energie gaan produceren en wordt verstrekt voor een periode van 8, 12 en soms wel 15 jaar.

Free Sun Solar – de logische keus

 

  • Alles in één hand: van advies tot installatie
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Eerlijke offerte en concurrerende prijzen
  • Inzicht in rendement en terugverdientijd
  • Snelle levering en installatie
  • Duurzame producten met solide garantie
  • Snelle btw-teruggave, zonder rompslomp
  • Uitstekende service, altijd aanspreekbaar

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram